Buitenzwembad -locatie keuze gemeente.

Bezoek van de raadsleden aan het Spanningsveldbos -mei 2023

Oproep tot actie tegen komst buitenzwembad in het Spanningsveldbos -mei 2023

Brief aan gemeenteraad – april 2023

Handtekeningen tegen komst van buitenzwembad aangeboden – december 2022

Wethouder Luijendijk ontvangt handtekeningen voor het behoud Spanningsveldbos

Donderdag zeventien december jl. ontving een delegatie van de werkgroep “Spanningsveldbos” wethouder Jesse Luijendijk. Al in april dit jaar heeft de werkgroep Spanningsveldbos van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen een petitie met zevenhonderd handtekeningen aan de gemeenteraad aangeboden. Bij deze ontmoeting wilde de werkgroep Spanningsveldbos de wethouder de driehonderdvijfenzestig handtekeningen uit de buurt overhandigen.

Voor De Veldhoek bood Han de Breet uit naam van de werkgroep de handtekeningen en een collage aan. De collage beschrijft de noodzaak van het in stand houden van het Spanningsveldbos. Met deze uitleg willen ze duidelijk maken dat er in de afgelopen veertig jaar al vijftig procent van het groen uit de directe leefomgeving van Stedenwijk Zuid is verdwenen. Jakob Louw vroeg zich namens de werkgroep af of de gemeente wel in beeld heeft hoe de bebouwingsbelasting over Almere verdeeld wordt. De bewoners van Stedenwijk vinden het een heel slecht idee om nu ook nog een buitenzwembad te bouwen in het Spanningsveldbos. Er zijn betere locaties te vinden, waar je het groenverlies juist kunt compenseren door in de omgeving van het zwembad.

Wethouder Luijendijk had vooraf te kennen gegeven dat hij naast de handtekeningen ook graag informatie wilde ontvangen over de werkgroepen van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen. Onder aanwezigheid van de gebiedsadviseur en de opzichter groen van de gemeente werden kort de werkzaamheden van alle andere werkgroepen van het Collectief uitgelegd.

Daarna hebben de leden van de werkgroep Spanningsveldbos hun bos werkzaamheden uitgelegd. Voorbeelden hiervan zijn: paden aanleg, broeihopen voor ringslangen maken, beheer van nestkasten en het insecten hotel. De Berenklauwen bestrijding kreeg daarbij extra aandacht. De werkgroep is van mening is dat de bestrijding zo succesvol is dat die moeten worden beloond. Deze beloning hebben ze beschreven in de vorm van een Berenklauwen voordeel model. Ze zijn hierover in gesprek met de gemeente om hun idee daadwerkelijk vorm te geven. De ontvangen beloning kan dan gebruikt worden voor verbeteringen in het bos en de buurt. Tijdens een korte rondleiding door het bos kreeg de wethouder een beeld van al het werk dat er door de werkgroep in samenwerking met de gemeente is verzet.

Petitieaanbieding tegen de komst van buitenzwembad in Spanningsveldbos – april 2022

Jan van Koningsveld